Space X-succén öppnar för gruvdrift på asteroider

2018-02-20 09:55  
Falcon Heavy på väg mot Mars. Foto: Space x

TEKNIKSVEPET. Den lyckade uppskjutningen av Falcon Heavy öppnar för gruvdrift i rymden. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!

Space X lyckade uppskjutning av Falcon X öppnar nya möjligheter att landa på asteroider och därmed dra igång gruvdrift i rymden, menar forskaren vid Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics i Techtimes.

Lockheed Martin har påbörjat konstruktionen av Nasas nya rymdkapsel som ska användas vid ett nytt uppdrag till månen, rapporterar the Space Reporter.

För den som känner allmän panik över det döende bi-beståndet i världen så kan det här kanske vara en liten lättnad: Robot-bin som kan ta över pollineringen. Läs mer hos the Mirror.

Den tragiska olyckan nyligen då ett gigantiskt sopberg i Mozambique kollapsade och minst 17 personer avled blev en väckarklocka för något vi redan vet: världens värsta sopberg innebär allvarliga risker. International Business Times har listat de värsta sop-hoten.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt