Sonys galna pryl förvandlar alla ytor till pekskärmar

2017-03-01 14:26  
Projektorn Xperia Touch kan användas till att projiceras ett gränssnitt på vilken yta som helst. Foto: Kalle Wiklund

MWC. Känns mobilskärmen för liten? Med Sonys nya projektor Xperia Touch kan du göra om skrivbordet till en enda stor pekskärm.

På årets upplaga av MWC i Barcelona passade Sony på att visa upp en trio av nya telefoner, däribland nya lyxmodellen Xperia XZ Premium.

En annan ny produkt som har skapat stort intresse i det japanska företagets jättemonter på MWC är Xperia Touch, som i grund och botten är en Androidbaserad projektor.

Den lilla maskinen kan användas till att projiceras ett gränssnitt på vilken yta som helst, och systemet använder sedan en kombination av infrarött ljus och en vanlig kamera för att spåra var dina händer är.

I praktiken innebär det att ditt köksbord, golv eller väggen i vardagsrummet kan göras om till en stor pekskärm. På den projicerade ytan kan du sedan titta på film, använda Google Maps eler spela spel, till exempel.

Läs fler artiklar från Mobile World Congress här!

Xperia Touch har stöd för Androidappar som spel, Skype och har ett inbyggt profram för videouppspelning, till exempel. Maskinen ska börjas säljas i Europa senare i vår.

Men den som vill spela Candycrush på väggen får vara beredd att betala ett saftigt pris – Xperia Touch kommer nämligen att kosta 15 000 kronor.

I klippet nedan demonstrerar Rikard Skogberg, nordisk pr-ansvarig för Sony, hur Xperia Touch kan användas.

Kalle Wiklund

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer