Sony ska locka mobilköparna med oled-skärm

2018-08-30 19:08  

Xperia XZ3 är Sonys nya flaggskepp. Men prislappen är väl hög för det man får.

Under ett år med Samsung S9, Huawei P20 Pro, Google Pixel 3 och uppföljarna till Iphone X lär Sony få det tufft. När det senaste flaggskeppet – Xperia XZ3 – visades upp på teknikmässan Ifa i Berlin hade den japanska elektronikjätten inte mycket att komma med.

En oledskärm med hdr (high dynamic range) och en upplösning i 2560x1440 pixlar borgar visserligen för kvalitet, men Sony är inte direkt den första tillverkaren med oledteknik i sina telefoner.

Under en välbesökt presskonferens talade Sony också om att XZ3 är utrustad med artificiell intelligens, utan att ge några vettiga exempel. Man ska kunna trycka på telefonens ena sida för att få åtkomst till de mest använda apparna och, sades det, kameran ska ögonblickligen aktiveras när man vänder telefonen till vågrätt läge.

Det senare är möjligen en praktisk (eller kanske opraktisk) funktion, men frågan är varför det krävs artificiell intelligens till det: dagens telefoner har redan gyroskop och accelerometer.

Läs mer: LG tar täten med 88-tums oled-tv i 8k

Xperia XZ3 är tillverkad i härdat glas (femte generationens Gorilla Glass, för att vara exakt) och telefonen har en ram av aluminium. Inuti opererar en Snapdragon 845-processor och ett ramminne på 4 gigabyte, vilket numera är standard i en premiumtelefon.

En kamera på 19 megapixel sitter på baksidan, och selfiekameran fram stoltserar med 13 megapixel.

Xperia XZ3 kommer att vara utrustad med nya operativsystemet Android Pie. Den börjar säljas 5 oktober och lär kosta omkring 8 000 kronor.

Peter Ottsjö

Mer om: Xperia IFA

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer