Innovation Snart kan du äta blommig korv – på riktigt I framtiden kanske det finns korv, pasta och glass gjorda av lupiner i butikerna. Nam-nam som mat i framtiden, tycker forskarna. Foto: Wikimedia Commons Korv gjord på lupin, färs från maskar och ädelost tillverkad av bönor. Femton projekt som ska ta fram nya matvaror från klimatsmart protein får pengar från Vinnova. Linda Nohrstedt Publicerad 29 apr 2016 kl 13.31 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta Annonse Vinnova vill bidra till att innovativ och hälsosam mat utvecklas som ett alternativ till konventionell köttproduktion. Femton projekt får en halv miljon kronor vardera för att ta fram ätbara prototyper. Här är några exempel: Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ innovation nyheter mat insekter Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta
Drömgränsen: Elbilen klarade 100-milatur i verkliga förhållanden En riktig långresa och ett nytt drömmål uppnått. Nio har visat att deras ET7 med det nya 150 kWh-batteriet klarar över 100 mils räckvidd vid verklig körning.
Stockholm får miljözon: ”Först i världen att porta bensin- och dieselbilar” EU-kommissionen har nu godkänt Stockholms nya miljözon som innebär att bensin- och dieselbilar portas, rapporterar lokaltidningen Mitti.
Roboten Atlas har återuppstått – helt elektriskt och med nya ai-verktyg Likt fågel Fenix har Atlas nu återfötts – i en ny form och med nya förmågor.