Simmande drönare fixar föroreningar

2016-04-12 08:36  
Simmande mikro-drönare kan rena giftutsläpp i vatten, menar forskarna. Illustration: Max-Planck Institute for Intelligent Systems och Nanyang Technological University

TEKNIKSVEPET. Grafen-baserad mikro-drönare kan rensa bort 95 procent av gifterna i vatten. Läs ett urval av tekniknyheterna här.

Simmande mikro-drönare kan rena 95 procent av gifter och andra föroreningar i vatten. Forskare vid Max-Planck Institute for Intelligent Systems och Nanyang Technological University ligger bakom de simmande mikro-reningsdrönarna, som bland annat byggs på grafen. The Register berättar mer och här kan du ladda ner forskningsrapporten.

Lockheed Martins komponent är färdigtestad av NASA och ska snart ge fokus till James Webb-teleskopet, skriver Gizmag.

Det är omöjligt att testa självkörande bilar tillräckligt mycket för att bevisa att de faktiskt är säkra för trafik. Det menar trafikforskare i en ny RAND-rapport, skriver Phys.org och EurekAlert. Och förstås under gårdagen även Ny Teknik.

Hitachi-roboten har ett hjärta som slår, svarar på dina frågor och alltid kan resa sig efter ett fall. Mashable berättar mer. Sen film med den lilla gynnaren här nedanför.

Vi har fixat lönegapet mellan män och kvinnor, meddelar Facebook och Microsoft. Läs mer hos Mashable.

Nä, vi jobbar inte på vr-filmer, säger Netflix vd. Läs mer hos Mashable.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Angelica Söderberg

Mer om: Drönare

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer