Innovation

Saliv och pizza ledde till årets Ig Nobel-priser

Silvano Gallus, tar emot ett pris. Foto: Elise Amendola/AP/TT
David Hu och Patricia Yang under ceremonin. Foto: Elise Amendola/AP/TT

Orsakar pizza verkligen cancer, hur mycket saliv producerar ett femårigt barn och vilken – om någon – temperaturskillnad finns det mellan mannens vänstra och högra pungkula?

Årets mottagare av Ig Nobel-priset har gett mänskligheten svaren.

Under temat "Habits" (vanor) har nu återigen en skara forskare uppmärksammats för forskning av det lite mer udda slaget. Forskning som, enligt vedertagna kriterier, "först ska locka till skratt, sedan till eftertanke".

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här