Så använder myggan stealth-läge för att suga ditt blod

2017-10-24 09:24  
Mygga Foto: AP Photo / Andre Penner / TT

TEKNIKSVEPET. Forskarna vet hur myggan undviker att bli ihjälslagen. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!

Höghastighetskamera och ett gäng myggor har gett forskarna vid University of California svaret på hur myggor undviker att bli ihjälslagna efter att ha sugit vårt blod, skriver National Geographic. De inleder med att flaxa våldsamt, 600 gånger i sekunden, efter att ha sugit klart - för att sedan skjuta upp sig i luften och glidflyga i säkerhet.

Forskare vid Chalmers och Danmarks tekniska universitet har hittat nya sätt att kartlägga hur nanomaterial beter sig i olika situationer och kontexter, rapporterar Eurekalert. Forskarna har bland annat tittat på hur väte beter sig i kontakt med polykristallina nanopartiklar, vilket kan ge säkrare vätebilar.

Upp emot 40 procent av fabrikerna i Kina har stängts i landets desperata försök att komma tillrätta med luftföroreningar, rapporterar Science Alert. Det återstår att se om stängningarna är tillfälliga eller permanenta.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Angelica Söderberg

Mer om: Stealth

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer