Rysare när Chalmers tog hem Teknik-SM

2006-04-06 08:50  
Glada vinnare från Chalmers

Johan Edblad, Petter Westbergh och Nils Eriksson, som alla går fjärde året på teknisk fysik på Chalmers, tog hem segern i årets Teknik-SM, fem poäng före laget från Lunds tekniska högskola.

Teknik-SM avgjordes i år för sjunde gången. tre lag, från Chalmers, KTH och Lund, hade via lika många regionfinaler tagit sig till Kungliga tennishallen i Stockholm. Finalen, som avgjordes i tio olika grenar under överinseende av Ny Tekniks egen problemmakare, professor Göran Grimvall, blev en riktig rysare in till sista minuten.

Magnus Linderoth, Andreas Lindh och Henrik Lenberg från Lunds tekniska högskola var revanschsugna efter en mycket knapp förlust, med en snöplig halv poäng, mot KTH förra året. Efter nio grenar och ett första heat med legorobotor så låg de också på en klar förstaplats med 130 poäng, mot Chalmeristernas 120.


Men, Johan Edblad, Petter Westbergh och Nils Eriksson lyckades hålla nerverna i styr och fick i andra försöket sin legorobot att uppföra sig precis så som den var programmerad för. Den hämtade en container, knuffade till en haj, täppte till en oljeläcka, lyfte en ubåt överbord, hissade varningsflagg med mera, och det med en sådan precision att de fick 35 poäng av 40 på momentet.

Segern var dock inte bärgad med det för som sista robot ut hade Lundateknologerna sitt andra och avslutande försök. Men deras robot fick lite tävlingsfrossa, så det första försökets poäng blev den slutliga och därmed fick de se sig besegrade av Chalmeristerna. Och jublet bröt ut..

- Enormt nervöst, sa en överlycklig Johan Edblad.

- I förmiddags gick allt fel som kunde gå fel med vår robot, så den här gången kunde det ju bara bli bättre. Det var bara att köra.

På väg mot målMonica Westman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer