Rekordmånga nomineringar till Stora Teknikpriset

2010-09-01 14:06  

Det blev rekordmånga nomineringar till årets omgång av Stora Teknikpriset. Sista nomineringsdagen blev det rusning på inlämningar.

När nomineringstiden gick ut 31 augusti kunde ordföranden i Stora Teknikprisjuryn, förre chefredaktören för Ny Teknik Lars Nilsson, räkna in ett rekordstort antal nomineringar.

Hela 50 stycken.

- Sista dagen var det rusning. Närmare 20 förslag kom in.

- Och det är kvalificerade nomineringar, säger Lars Nilsson.

- Juryn kommer att få ett tufft jobb.

Nu ska en expertgrupp på Vinnova och Ny Teknik granska nomineringsförslagen, varav en del kommer från små entreprenörer och andra från storföretag.

Juryn ska nu vaska fram tre slutkandidater, som kommer att presenteras i Ny Teknik under oktober månad.

En av dessa kommer att utses till vinnare vid en stor gala den 26 oktober i Stockholm. Vem det blir går att läsa i Ny Teknik nr 43 som utkommer 27 oktober.

Förra året var det två Ericssoningenjörer, Stefan Parkvall och Erik Dahlman, som fick priset för utvecklingen av turbo 3G.

Stora Teknikpriset har instiftats av Ny Teknik, Vinnova och konsultföretaget Knightec. Priset delas i år ut för sjätte gången.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer