Regeringen lär innovation av Israel

2015-02-02 14:18  

När det gäller innovation är Israel en förebild för statsminister Stefan Löfvens regering. Nu ska man lära sig mer av "Startup Nation".

Israel har flest innovationsföretag per invånare i världen och kallas "Startup Nation". Till dem som vill lära av Israel hör statminister Stefan Löfven. Förra året lanserade han en idé om så kallade innovationskatapulter inspirerade av Israel.

Närings- och innovationsminister Mikael Damberg sa till Ny Teknik i höstas att regeringen tittar på att skapa en inkubatorverksamhet liknande den israeliska.

Den här veckan besöker Mikael Dambergs statssekreterare Oscar Stenström Israel för att lära sig mer om den israeliska innovationspolitiken.

- Israel är ett mycket framgångsrikt land inom innovation och life science. Både Sverige och Israel hamnar högt i globala innovationsrankningar. Vi vill stärka banden mellan svenska och israeliska företag och ta del av deras erfarenheter med att skapa ett framgångsrikt innovationsklimat, säger Oscar Stenström i ett pressmeddelande.

Under besöket ska han bland annat träffa inkubatorer och start-ups.

Ny Teknik besökte Israel i höstas för att svara på frågan om vad som ligger bakom landets innovationsunder.

Marie Alpman

Mer om: Israel Innovation

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer