Innovation

”Problemet med matsvinn går att lösa”

Kavita Shukla, vd på Fenugreen, har gjort en uppmärksammad innovationsresa. På fredagen besökte hon ett Nobelevent om framtidens mat. Foto: Niklas Elmehed, Nobel Media

”Problemet med matsvinn går att lösa inom vår livstid” säger Kavita Shukla, prisad ung innovatör. På fredagen besökte hon ett Nobelevent om framtidens mat.

Publicerad

Kavita Shukla har uppmärksammats som en av världens främsta unga innovatörer inom livsmedelsindustrin. På fredagen deltog hon i Nobeleventet ”The future of food”, en vetenskapskonferens där en rad tidigare Nobelpristagare mötte experter inom mat, klimat och miljö.

Johan Rockström från Stockholm Resilience Centre och professor i miljövetenskap slog an tonen när han i början av konferensen betonade att frågan om vad vi äter, hur vi producerar det och distribuerar det måste bli en stor fråga för vetenskapen: ”Maten måste in i vetenskapen”.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här