Innovation

Oliver skydd mot glömska

Olivers förmåga att skydda mot demens ska nu undersökas. Foto: Hans Bernhard/wikimedia

Olivens förmåga att skydda mot Alzheimers sjukdom studeras i projektet Neuroliv.

Publicerad

Forskare vid företaget N-Zyme Bio Tec i Darmstadt ska tillsammans med forskare vid tekniska universitetet i Darmstadt och Goetheuniversitetet i Frankfurt i ett treårsprojekt ta fram funktionella livsmedel som skyddar en åldrande befolkning mot Alzheimers sjukdom.

Man vill fram för allt testa om antioxidanten polyfenol framställd av olivprodukter kan motverka effekterna av denna demenssjukdom.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här