Nytt innovationshus öppnas i Stockholm

2014-12-26 06:00  
Patrick Mesterton, vd på Result, i entrén till innovationshuset Epicenter. Här ska mindre event kunna hållas när allt står klart till i slutet av januari. Foto: Marie Alpman

Allt fler innovativa företag vill sitta i centrala Stockholm. Snart öppnar ett nytt innovationshus där unga och gamla företag kan mötas.

Det är fortfarande en byggarbetsplats. Men i slutet av januari ska allt vara klart. Då flyttar de första hyresgästerna in i det nya innovationshuset Epicenter på Malmskillnadsgatan i centrala Stockholm. Totalt håller 8 000 kvadratmeter på att renoveras för att bli kontor där unga tillväxtbolag ska sitta tillsammans med utvecklingsteam från etablerade företag. Inspirationen har hämtats från liknande miljöer bland annat i New York och Berlin.

- Det finns ett behov av andra typer av miljöer än traditionella kontor, säger Mats Hederos, vd för AMF Fastigheter som står bakom projektet tillsammans med konsultbolaget Result och eventföretaget Sime.

I lokalerna ska det gå att teckna olika typer av kontrakt i form av olika typer av medlemskap. Från en lägsta nivå som ger tillträde till huset och möjlighet att sitta och jobba i allmänna utrymmen till egna kontor. Lokalerna är flexibla och går lätt att bygga om vid behov. Möbler står på hjul.

Mötesplatser är viktiga, förklarar Patrick Mesterton, vd på Result, och pekar ut var kaféet ska ligga, och både i entrén och i lokalerna finns plats för både mindre och större möten.

- För att utbyta idéer och kunskap kommer vi att ha olika event både med inbjudna talare och personer från huset, säger Patrik Mesterton.

Intresset är stort och en stor del av lokalerna är redan uppbokade. Bland de företag som kommer att flytta in finns tillväxtbolaget Tictail som två gånger funnits med på Ny Teknik och Affärsvärldens 33-lista.

Den 28 januari slås portarna upp.

Marie Alpman

Mer om: Innovationshus

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer