Ny Teknik på plats på Amazons molnkonferens

2017-11-29 16:55  

Just nu pågår Amazons stora molnkonferens i Las Vegas. Ny Teknik är på plats för att ge dig nyheterna från mässan.

Över 43000 besökare har kommit till Las Vegas för att delta i Reinvent, Amazon Web Services årliga molnkonferens. Reinvent har vuxit sig såpass stor att AWS lagt beslag på stora delar av The Strip, den berömda hotellgatan i Las Vegas.

- Bara förra året var det 30000 besökare, säger Martin Ljungström som jobbar med kommunikation för Amazon Web Services i Sverige.

När Reinvent arrangerades första gången 2012 var besökarantalet en tiondel av årets siffror. Ett bolag som märker av den skillnaden är Datadog.

- Vi var vuxit till 500 anställda och har 130 av dem här. Den här konferensen är otroligt viktig för oss eftersom många av våra kunder använder Amazon Web Services, säger Adam LaGreca, kommunikationschef på Datadog.

Årets konferens lär handla mycket om säkerhetslösningar, artificiell intelligens och Alexa, Amazon Web Services röstassistent som bland annat huserar i de smarta Echo-högtalarna. Men Adam LaGreca tycker sig också märka hur allt fler storbolag efter en trög start väljer att migrera till molnet.

- När vi drog igång för fem år sedan sålde vi mest till startups, den typen av företag som Uber och Airbnb är. Men nu säljer vi också till enorma Fortune-företag.

En tidig nyhet från årets konferens är Amazon Sumerian, ett nytt verktyg som låter användaren både skapa och köra VR- och AR-applikationer på AWS-servrar. För att få fler att skapa VR-upplevelser hävdar AWS att Sumerian inte kräver specialistkunskaper i vare sig programmering eller 3D-grafik.

Peter Ottsjö

Mer om: Amazon Las Vegas

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer