Ny studie visar att medicinen kortar covidvård

2020-05-25 16:30  
Foto: AP/TT

Det experimentella läkemedlet Remdesivir förkortar vårdtiden för covidpatienter, enligt en preliminär studie i New England Journal of Medicine.

Sjukhustiden blev i genomsnitt fyra dagar kortare för dem som tog medicinen jämfört med dem som fick placebo. Personer som fick Remdesivir kunde lämna sjukhus efter i snitt elva dagar.

I beräkningarna såg forskarna att de som fick det experimentella läkemedlet överlevde i högre grad, men resultatet gick inte att bevisa vetenskapligt.

Remdesivir får användas vid behandling av covidpatienter inom sjukvården i USA under den rådande coronakrisen, enligt ett tidigare beslut som fattades första maj av det amerikanska läkemedelsverket FDA. Ett liknande besked väntas inom kort komma från EU, vilket innebär att medicinen också kan användas i Sverige.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer