Nissans självkörande golfboll träffar koppen vid varje putt

2019-09-02 19:00  
Foto: Nissan

Bolaget tog hjälp av en fyraåring för att demonstrera sin autonoma teknik. Hur orutinerad spelaren än är hittar Nissans smarta golfboll alltid koppen.

I filmen från golfbanan i japanska Yokohama rullar golfbollen i vida halvcirklar, men fyraåringens puttar hittar alltid rätt. Nissan har satt en elmotor i bollen som styr den, och som är stark nog för att sätta den i rullning på egen hand.

Men prylen kan inte användas för fusk på banan, för det krävs nämligen att hålet filmas från ovan. Se klippet nedan.

Bollen och hålet positioneras av kameran och ett system som är inspirerat av teknik från Nissan Intelligent Mobility räknar ut den lämpliga banan för att bollen ska hamna rätt. Det skriver Nissan i sitt pressläpp.

Tyvärr kommer Nissans innovation aldrig finnas till försäljning, och prylen skulle förmodligen bli väldigt dyr.

Med sin autonoma golfboll vill Nissan rikta fokus mot den senaste versionen av sitt körassistanssystem, som bland annat ska klara påfart- och avfartskörning på motorvägen. Nästa månad debuterar Propilot 2.0 i Japan – i nya Nissan Skyline.

John Edgren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer