Nasas hammar-rymdskepp ska rädda oss från asteroider

2018-03-14 10:24  
Nasas illustration över hur en kollission med en asteroid skulle kunna se ut. Foto: Nasa / Science Photo Library

TEKNIKSVEPET. Nasa bygger ett rymdskepp som ska knuffa bort eller spränga asteroider på kollisionskurs. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!

Nattens och morgonens stora nyhet världen över är frånfället av professor Stephen Hawking. Du kan läsa mer om det här, och om hans livsverk här. Här är minnesord från universitetet i Cambridge, där han var anställd.

Hypervelocity Asteroid Mitigation Mission for Emergency Response. Det är namnet på rymdskeppet som ska skydda jorden från asteroid-kollissioner, skriver the Mirror. Farkosten ska antingen knuffa en potentiellt farlig asteroid ur kurs, eller spränga en kärnladdning som ska finnas ombord med samma syfte.

Ryssland meddelar att de nu ska göra ett andra test av sin kärnvapenmissil RS-28, eller ”Satan 2” som Nato-medlemmar kallar den. Läs mer hos Science Alert.

Här har du det 3d-utskrivna huset som ger hopp om effektiv hjälp till bland annat utvecklingsländer, rapporterar Mashable.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt