Mål för innovation ger bättre ekonomi

2015-10-13 13:04  
Skogsbranschen hör till de med bästa ekonomiska utvecklingen – och högt satta mål för innovation. Foto: TT

Företag med tydliga mål för innovation går ekonomiskt bättre än andra företag visar Sveriges ingenjörers senaste konjunkturrapport.

– Det finns en tydlig koppling mellan att fler anställda jobbar med innovation och den positiva utvecklingen i företagen. De branscher som har den bästa ekonomiska utvecklingen ligger också högst när det gäller att sätta mål för innovation, säger Staffan Bjurulf på Sveriges ingenjörer.

Särskilt gäller det företag inom kemi och skog, visar förbundets senaste konjunkturrapport som presenterades på tisdagen.

På frågan om det finns tydliga innovationsmål i företaget svarade 66 procent "ja" vilket är tio procentenheter fler jämfört med ett år sedan.

Rapporten visar också att den ekonomiska situationen hos företagen inte förändrats särkilt mycket sedan den förra mätningen i januari. Av de 678 representanterna från främst exportindustrin svarar 83 procent att den ekonomiska situationen är god eller tillfredsställande.

Däremot har andelen som ser en sämre ekonomisk utveckling framöver ökat från fem till tolv procent.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Marie Alpman

Mer om: Innovation

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer