King-producent: ”Alla kan utveckla spel”

2016-03-09 13:21  
Annica Fogelgren, producent på spelbolaget King. Foto: Elsa Persson

”Teknik spelar ingen roll - det som spelar roll är dina idéer!” Så inledde Annica Fogelgren, producent på spelbolaget King, sitt tal på Women in Tech-konferensen som ägde rum på Internationella kvinnodagen.

Hennes budskap var tydligt: alla kan utveckla spel, och en mängd olika personlighetstyper och kompetenser behövs inom spelbranschen. Själv har hon varit med och tagit fram ett 20-tal spel hittills i sin karriär, samt ansvarat för Shared Tech initiative under sin tid på King.

– Vad som gör ett spel bra är subjektivt. Jag ser på spel som jag ser på konst eller musik; det finns saker att utveckla, sade hon inför tusentalet kvinnor i publiken.

Digtial Teknik passade på att fråga henne efteråt vilken tanke hon hade med sitt tal på konferensen:

– Jag vill fokusera på att få fler kvinnor att börja tänka på att de kan jobba inom spel. Jag vill också säga att spelmediet är föränderligt, och att det fortfarande finns mycket kul att göra och mycket utmaningar, säger Annica Fogelgren.

Varför är det så få tjejer inom spel- och techbranschen?

– Jag tror att vi inom spel och tech måste nå ut bredare. Jag tror att vi kan göra mycket inom rekrytering och annonser, men också att vara aktiva under utbildningar och visa upp oss. Jag tror också att vi kan göra mycket för att behålla kvinnor genom bra föräldravillkor och liknande

Vad kan det handla om att förändra i jobbannonser?

– Vilken kompetens man letar efter, och vad man tror att man letar efter. När jag är delaktig i vår rekryteringsprocess letar jag till exempel efter människor som kan samarbeta med andra; det är mycket viktigare än spetskompetens.

Tillför mångfald på företag något i kvalitet - eller är det något man ska kämpa för bara för jämlikhetens egenvärde?

– Jag tror att vi kommer att utveckla bättre produkter om vi jobbar med mångfald. Så det är mitt fokus: att göra bättre produkter.

Vad är viktigt för dig när du utvecklar spel?

– Jag fokuserar väldigt mycket på spelarna och sätter dem i fokus.

Läs mer:

Läs mer: Koden till nästa spelsuccé

  

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Elsa Persson

Mer om: King

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer