Känd prylälskare blir innovationschef i Lund

2009-05-26 13:26  

Global mobiltelefonkändis blir ny innovationschef på Lunds universitet. – Jag är mycket glad och tacksam för den nya rekryteringen, säger förre Vinnovachefen Per Eriksson, numera rektor på Lunds universitet.

Det är Mats Lindoff, som slutade som mångårig teknikchef på Sony Ericsson i mars i år, som ska ta över innovationsverksamheten på Lunds universitet. Han rekryterades till posten av Per Eriksson, förre Vinnovachefen, numera rektor på Lunds universitet.

– Jag är mycket glad och tacksam för att vi kunnat rekrytera Mats Lindoff till Lunds Universitet. Han blir en stor tillgång för oss för att utveckla ett innovationssystem i världsklass, säger universitetsrektor Per Eriksson, i ett press,eddelande.

Mats Lindoff är också glad.

–Att få vara med och bygga ett världsledande innovationssystem inom Lunds universitet är en stor utmaning. men tillsammans med all personal och alla forskare komer vi att lyckas, säger Mats Lindoff i en kommentar.

Luab är Lunds universitets holdingbolag, med ansvar att hjälpa till med kommersialiseringen av forskarnas innovationer. Luab är delägare i närmare 40 bolag.

Mats Lindoff börjar den 1 augusti.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer