Innovation

IR-kamera avslöjar bästa bubblet

IR-kameran visar hur koldioxiden rinner iväg utmed glaset.

Hur ska champagne hällas upp så att bubblorna håller sig bäst? IR-kameran visar knepet.

Publicerad

En grupp franska forskare vid universitetet i Reims har gett sig på uppgiften att svara på frågan hur man bäst häller upp ett glas champagne.

Den bubblande dryckens olika gåtor har studerats av olika forskarlag, men inte ur aspekten vilken metod som behåller bubblorna bäst när vinet hamnar i glasen.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här