Innovation

Impossible Foods gjorde köttfria ”köttburgaren” – nu vill de göra mjölkfri ”mjölk”

Impossible Foods vill ersätta komjölk med ett växtbaserat alternativ. Foto: Pixabay
Genom att ersätta komjölk vill Impossible Foods minska behovet av animaliskt jordbruk. Foto: Pixabay

Bolaget har gjort sig känt för sina köttliknande, men helt köttfria burgare. Nu jobbar Impossible Foods på nästa steg: att göra en dryck som smakar som komjölk, men är växtbaserad.

Publicerad

Mjölkalternativen är många. Men ingen har ännu släppt en dryck på marknaden som ska likna komjölk på alla sätt, även i smaken, fast vara växtbaserad. Det vill amerikanska Impossible Foods ändra på, berättar Fast Company.

Bolaget har sedan tidigare utvecklat en icke-animalisk, köttliknande burgare, som använder leghemoglobin från sojabönor och genmodifierad jäst för att få burgaren att ”blöda”. Nu jobbar Impossible Foods på att ta fram en mjölkliknande dryck, som de visade upp tidigare i oktober under en virtuell konferens.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här