Hawkings röst skickas mot svart hål

2018-06-15 08:10  
Foto: AP Photo/Ted S. Warren/TT

I samband med att den världsberömde vetenskapsmannen Stephen Hawking förs till sin sista vila kommer hans röst att sändas ut i rymden mot ett svart hål.

Den världsberömde vetenskapsmannen Stephen Hawking kommer på fredagen att föras till den sista vilan under en ceremoni i Westminster Abbey i London. I samband med minnesceremonin kommer en specialskriven komposition som innehåller Stephen Hawkings speciella röst att sändas ut i rymden och riktas mot ett svart hål.

Läs mer: Stephen Hawkings sista teori kan vara hans viktigaste upptäckt

– Det är ett meddelande om fred och hopp, om enighet och vårt behov av att leva tillsammans i harmoni på den här planeten, säger dottern Lucy Hawking.

Läs mer: Så återskapade de Stephen Hawkings röst

Stephen Hawking, som kastade ljus över universums uppkomst och hjälpte oss att förstå hur svarta hål fungerar, avled den 14 mars. Hans sista viloplats blir intill storheter som Charles Darwin och Isaac Newton.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer