Här är hetaste prylarna på CES 2016

2015-12-30 14:07  

Bland nomineringarna till bästa produkt på elektronikmässan CES finns allt från en löparsko med mekanisk dämpning till en datorbyggsats. Och Volkswagens nya vd kommer att finnas på scen.

Nästa vecka öppnar dörrarna till den stora elektronikmässan Consumer Electronics Show i Las Vegas. Arrangörerna av CES 2016 har redan nominerat ett stort antal prylar till 27 olika produktkategorierna.

Bland de nominerade finns exempelvis en smart sensor, som placeras på en löparskida, och som utvecklats av tyska HS Innovation. På bolagets hemsida finns en bild där svenskan Anna Haag testar den.

Nominerad är också franska Enkos löparsko med mekanisk dämpning, som anpassar sig efter vikten. Liksom datorbygglådan The New Kano Computer Kit, som uppges vara "lika enkel och rolig att bygga med som Lego". I lådan finns Rasperry Pi 2 och spel som ska locka användaren att lära sig programmering.

Mer traditionella elektronikprylar som nominerats är Samsungs smarta klocka Gear S2 och mobiltelefonen Galaxy S6 edge+. Det finns också flera prylar för kroppsnära elektronik, det som branschen kallar wearables, bland annat en smart väska och flera glasögon.

Bland de speciellt inbjudna talarna märks Volkswagens nya vd Herbert Diess. Från General Motors kommer vd Mary T Barra. Även IBM:s högsta chef Ginni Rometty ska tala, liksom Netflix vd Reed Hastings.

Från Sverige är bland annat Ericsson och Electrolux på plats. Telekomjättens vd Hans Vestberg ska delta i en paneldiskussion om smarta städer, och Electrolux FoU-chef ska tala om uppkopplade hushållsmaskiner.

Här finns mer om de nominerade produkterna och mässans program

 

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt