Här är genvägen för att stärka ditt minne

2018-02-13 09:21  
En stund av ostörd vila är bästa sättet att ta till sig det man lärt sig, visar flera studier. Foto: Andriy Popov / Alamy

TEKNIKSVEPET. Sov på saken är inget dåligt råd, visar sammanställning av studier för hur vi kan minnas det vi lärt oss bättre. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!

Fnns det verkligen genvägar till att stärka sitt minne och komma ihåg det man pluggat? Ja, enligt en rad studier som BBC sammanställt finns det en gyllene grundregel: Ostörd vila. Studera det du ska lära dig och vila sedan ostört i 10-15 minuter. Forskares tester visar att det visat sig ge bättre möjligheter att minnas det du lärt dig.

Hackare har använt miljoner kapade Android-telefoner för att lagra kryptovalutan Monero, rapporterar International Business Times.

Vad döljer sig egentligen i mörkret och kylan under Antarktis tjocka istäcke? Snart kan vi få svar, när ett team bestående av brittiska forskare ska påbörja sin undersökning av området. Läs mer hos Science Alert.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

 

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt