Hägglunds får ny tysk konkurrent

2010-01-12 15:14  
Rheinmetalls Fuchs 1A8

Tyska Rheinmetall och MAN bildar ett gemensamt företag för att tillverka stridfordon, en ny konkurrent till Hägglunds i Örnsköldsvik.

Krigsmaterieltillverkaren Rheinmetall och lastbilstillverkaren MAN har beslutat att gemensamt starta ett företag för att tillverka såväl bepansrade och obepansrade hjuldrivna militära fordon.

Det nya företaget ska kallas Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH RMMV, med sin bas i München. I slutet av nästa år ska de bägge företagens nuvarande tillverkning i Kassel respektive Wien koncentreras till den nya förläggningsorten.

Inledningsvis kommer RMMV att ha 370 anställda, men när produktionen kommit igång på allvar uppskattas arbetsstyrkan till 1300 personer. Omsättningen i bolaget beräknas till mer än 1 miljard euro.

Rheinmetall tillverkar idag stridsfordon där modellen Fuchs är mest känd. 1250 sådana fordon har levererats till Tyska armén och militär i åtta andra länder. MAN är mest känt för sina lastbilar och bussar, men har även tillverkning av militära transportfordon i österrikiska Wien.

Håkan Abrahamson

Mer om: Sep Rheinmetall

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer