Gensaxen Crispr/Cas9 gör tomater sötare

2021-11-23 07:24  
Forskare har hittat ett sätt att göra tomater sötare utan att stressa plantan. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT

Japanska forskare har lyckats göra tomater sötare med hjälp av gensaxen Crispr/Cas9, enligt en studie publicerad i Scientific reports.

Konsumenter i Japan föredrar sötare tomater, vilket redan i dag produceras, men vanligen genom att stressa plantorna och utsätta dem för torka. Detta gör både tomater och skördar mindre, rapporterar Vetenskapsradion.

Läs mer: ”Mildare” Crispr kan bli vapen mot alzheimer

Med hjälp av forskningen kan nu tomaterna bli 30 procent sötare utan att göra avkall på storleken.

Mer om: Crispr Genetik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer