Innovation Gensaxen Crispr/Cas9 gör tomater sötare Forskare har hittat ett sätt att göra tomater sötare utan att stressa plantan. Arkivbild. Foto: Janerik Henriksson/TT Japanska forskare har lyckats göra tomater sötare med hjälp av gensaxen Crispr/Cas9, enligt en studie publicerad i Scientific reports. TT Publicerad 23 nov 2021 kl 07.24 Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta Annons Konsumenter i Japan föredrar sötare tomater, vilket redan i dag produceras, men vanligen genom att stressa plantorna och utsätta dem för torka. Detta gör både tomater och skördar mindre, rapporterar Vetenskapsradion. Logga in här Prova Ny Teknik – 149 kr för tre månader Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier, premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen. Kom igång nu → Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt. Gäller endast nya prenumeranter. Är du medlem i Sveriges Ingenjörer? Aktivera ditt konto här Logga in här ✕ genetik crispr nyheter innovation Del på Facebook Del på Twitter Del på e-post Unlock with Glimta
KD vill att fler EU-länder satsar på kärnkraft: ”Ideologisk låsning” Kristdemokraterna vill se mer kärnkraft i Europa. En fråga som partiet planerar att driva i EU-valet, enligt ett pressmeddelande.
Industrivärden köper AB Volvo-aktier av Geely Storägaren Industrivärden har ökat sitt innehav i AB Volvo. Bland annat har man köpt en ny stor post B-aktier av kinesiska Zhejiang Geely Holding – som dumpar alla sina B-aktier i lastbilstillverkaren. AB Volvo-aktien faller med nästan 5 procent på börsen efter turerna.
Premium Extrema utmaningar när de bygger solpark i Antarktis Inte ens forskningsstationen på Antarktis undgår kraven på förnybar energi. I den vindpinade och isiga ödemarken byggs en sol- och vindkraftspark.