Framtidens bioenergi kommer från havets botten

2017-08-23 08:38  
Foto: Courtesy of David Ginsburg / Wrigley Institute

TEKNIKSVEPET. Forskarna vill odla framtidens bioenergi på havets botten. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!

Amerikanska forskare hoppas att framtidens bioenergi ska kunna odlas på Stilla havets botten. I ett projekt utanför Kaliforniens kust pågår just nu ett test med odling av tång, skriver npr.org.

Hörni, ni är för dåliga på att se riskerna med uppkopplade prylar, anser amerikanska robotforskarna. Faran är inte främst utvecklingen av bestyckade militära robotar, utan våra ofta oskyddade uppkopplade prylar i hemmet, anser de i en intervju i Voice of America.

Vad är den ultimata filmhistorien? Det ska Disney ta reda på genom hjärnforskning och artificiell intelligens, rapporterar Science Alert.

Titta inte rakt in i solförmörkelsen! Det var allmänna budskapet till amerikanska befolkningen som hade fördelen att kunna se underverket. Nope, tänkte amerikanska presidenten Donald Trump uppenbarligen. Kolla in de rätt roliga reaktionerna det ledde till i sociala medier via bt.com.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Angelica Söderberg

Mer om: Bioenergi

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer