Forskarnas slutsats: Michael Jacksons antigravitations-steg kan skada din ryggrad

2018-05-22 08:33  

TEKNIKSVEPET. Ikonen Michael Jackson utmanade biomekanikens lagar med sin 45-graders-lutning. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!

Gör den inte, du kan få rejäla skador på ryggraden. Det är slutsatsen från forskare som har skärskådat Michael Jacksons ikoniska danssteg med en 45 graders framåtlutning, skriver Daily Mail och Eurek Alert.

Vi är lyckligare på landet, i glesbygd med färre människor där vi bor. Det visar en stor kanadensisk studie med 400.000 respondenter som har genomförts av forskare vid Vancouver School of Economics, rapporterar Science Alert. Den enskilt största faktorn till graden av glädje var just boendeområde, där storstadsbor uppgav att de är markant mindre lyckliga. Läs forskarnas rapport här!

Det finns risk för att ett virus som upptäckts i Indien blir en pandemi – och det finns inget känt botemedel, skriver BBC och Science Alert.

50.000 år gamla ben funna i Sibirien kan vara de äldsta av Homo Sapiens som någonsin hittats, rapporterar the Siberian Times.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt