Forskare varnar: Titta på film i sängen pajar din sömn

2018-05-23 08:42  
Foto: Antonio Guillem Fernández / Alamy

TEKNIKSVEPET. Harvardforskarnas slutsats: Titta på film i sängen gör dig sömnig och ofokuserad dagen efter. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!

Att se på film via ipad eller teve i sängen innan man somnar kan ju kännas som en skön avkoppling. Men nu varnar forskare vid Harvard Medical School för att det sena skärmanvändandet påverkar din sömn negativt, skriver Daily Mail. Det är, som tidigare studier inom området visat, ljuset från skärmar som påverkar utsöndrandet av sömnhormonet melatonin.

Hur bra förstår människor engelska, egentligen? Låt oss mäta med ögonspårning. Så tänkte forskarna vid MIT som tagit fram en ny metod för att mäta språkförståelse, rapporterar MIT News.

Häromdagen sköts en Space X-raket upp med två sportbilsstora satelliter i bagaget. Uppdrag: Mäta jordens vatten för att spåra förändringar i issmältning, stora regnmängder och liknande med möjlighet att få uppdateringar om läget var trettionde dag, skriver Phys.org.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt