Innovation

Forskare: Snart kommer glass som inte smälter

Glass Foto: TT

Glass som inte smälter under soliga dagar låter kanske som en dröm. Men det kan bli verklighet inom tre till fem år, hävdar brittiska forskare som upptäckt ett protein som gör glassen mer motståndskraftig mot värme.

Enlig forskarna, från universiteten i Edinburgh och Dundee, kommer glassens konsistens också bli lyxigare eftersom proteinet förhindrar bildandet av iskristaller, skriver The Telegraph.

– Vi är glada över potentialen som denna nya ingrediens har för att förbättra glass, både för konsumenterna och för tillverkarna, säger professor Cait MacPhee som leder projektet, till tidningen.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här