Fönsterputsande roboten Winbot x får pris

2018-02-09 07:14  

Den trådlösa rengöringsroboten tar över fönsterputsningen. Nyligen har den vunnit priset CES Innovation Award.

Den tyska tillverkaren Ecovacs Robotics har fått en ny medlem i Winbot-serien. Roboten Winbot x som rengör glasytor har nu tilldelats priset CES Innovation Award inom kategorin Home Appliances vid årets elektronikmässa CES i Las Vegas. Utmärkelsen tilldelas produkter som uteslutande används i hushåll med en avgörande elektrisk funktion. Winbot x fick priset med motiveringen att den var mycket övertygande med sin unika produktdesign och innovativa teknologi.

Roboten är trådlös och känner av området den ska rengöra innan den sätter igång. Den sätts fast på glaset med sugpropp och en flexibel säkerhetslina som kommunicerar med roboten via bluetooth. Detta ska förhindra att roboten faller ner från glaset. Winbot x förväntas finnas på den svenska marknaden i juni 2018.

Ecovacs Robotics är ett tyskt företag som specialiserar sig på forskning och utveckling, design, tillverkning och försäljning av robotar till hushållen.

Ellinor Molin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt