Fingeravtryck klonat från foto

2014-12-30 09:44  

Hackaren Jan Krissler hävdar att han bara genom att använda ett fotografi har lyckats klona fingeravtrycket från en politiker, skriver BBC.

Det enda som Jan Krissler, medlem i Chaos Computer Club (CCC) säger sig ha använt för att klona ett fingeravtryck är vanlig kommersiell mjukvara och bilder som tagits vid en konferens med en kamera ”av standardmodell”, uppger BBC.

Fingeravtrycket som ska ha kopierats tillhör den tyska försvarsministern Ursula von der Leyens tumme. Jan Krissler ska ha kommit över en närbild på kroppsdelen. von der Leyen talade vid en presskonferens i oktober och hackaren ska även ha använt bilder som tagits på politikern vid det tillfället.

Identifiering med fingeravtryck används inte bara som säkerhetsmetod på Apples och Samsungs apparater. I presidentvalet i Brasilien i år användes metoden för att identifiera väljare vid vallokaler.

Vid sitt anförande antog Jan Krissler att politiker framöver i högre grad kommer att använda handskar när de talar i publika forum.Följ Ny Teknik på Facebook!

Frida Sjödin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer