EU: Snabba pengar till startups som kan tackla coronaviruset

2020-03-16 11:20  
Totalt har den här omgången av EIC Accelerators program en budget på 164 miljoner euro. Foto: TT

EU:s acceleratorsprogram vill med kort varsel få kontakt med företag med innovativa lösningar för att hantera det nya coronaviruset. Öppnar ett snabbspår för finansiering – men ansökan ska vara inne redan på onsdag.

På onsdag är sista ansökningsdag till det Europeiska innovationsrådets (EIC) accelerator, och nu öppnas ett snabbspår för företag som kan hjälpa till att hantera spridningen av det nya coronaviruset.

Totalt har den här omgången av EIC Accelerators program en budget på 164 miljoner euro, knappt 1,8 miljarder kronor. Pengarna som kan delas ut till startups inom alla möjliga områden.

Men i fredags meddelade EIC att företag som har en marknadsnära lösning för att på något vis hantera spridningen av det nya coronaviruset kommer att prioriteras när pengarna ska delas ut.

Läs mer: Industriell säkerhet i fokus på Underhållsmässan

”Kommissionen kommer att se till att öppna ett snabbspår för EIC-anslag och blandad finansiering (en kombination av bidrag och kapitalinvestering) till innovationer som är relevanta för coronaviruset, samt att underlätta tillgången till andra finansierings- och investeringskällor”, skriver Europakommissionen i ett pressmeddelande.

Ansökan måste vara EIC tillhanda senast på onsdag klockan 17 svensk tid, mer information finns på Europakommissionens hemsida.

Simon Campanello

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer