Ett tryck på knappen varnar för cykelfällorna

2016-06-07 16:18  

Teknikbolagen Hövding och Flic vill göra det än säkrare för cyklister. En digital knapp ska hjälpa till att rapportera om trafikfarliga platser.

Hövding från Malmö blev först i världen med att lansera airbags i cykelhjälmar – nu vill bolagets representanter göra trafikmiljön än bättre och tryggare för alla som cyklar.

Tillsammans med Flic - som utvecklat en smart knapp - och PR-byrån Edelman Deportivo, driver Företaget nu en kampanj för säkrare cykelmiljö i London.

Hövding bidrar med 500 Flic-knappar till organisationen ”London Cycling Campaign”, som samlar 12 000 cyklister.

Med hjälp av lösningen ska de som vill kunna rapportera farliga platser och andra besvärliga fällor i trafiken.

Anna Katarina Skogh, marknadschef på Hövding, förklarar att knappen är kopplad till cyklistens mobil via en app.

När cyklisterna trycker på knappen genereras GPS-data från platsen de befinner sig till en hemsida som uppdateras i realtid, uppger hon.

– Man har en knapp på sin cykel som ser ut som en ringklocka. Och den kopplar upp sig via bluetooth till appen, När man trycker på knappen registreras platsen på en interaktiv värmekarta på sajten giveabeep.org, beskriver Hermes Holm, opinionschef på PR-byrån Edelman Deportivo.

Ju mer gula och röda platserna på kartan blir - desto mer cykelovänliga platser finns där.

Kommer "Give-a-beep" att testas i Sverige?

– Jag hoppas ju att testet i London kan ge ringar på vattnet. Och även att det blir möjligt för cyklister att ange mer detalj i vad de varit med om, säger Hermes Holm.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Mer om: Hövding Flic

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer