Elon Musk överväger att följa med till månen

2018-09-19 10:30  

Tesla-chefen vill dessutom direktsända månfärden i virtual reality.

När rymdfarkosten BFR tar ett varv runt månen ska en japansk miljardär, Yusaku Maezawa, och en handfull konstnärer vara med ombord. Men för oss 99 procent som inte har råd med resan lovar Musk en direktsändning i virtuell verklighet.

– Månfärden kommer att streamas direkt i högupplöst vr. Det kommer att kännas som om du är där i realtid, minus ett par sekunder för ljusets hastighet, skriver Space X-grundaren på Twitter.

I en senare tweet uppger Musk att hans planerade – och väldigt omfattande – system av internetsatelliter som går under namnet Starlink ska ”vara i drift” till 2023, året då månfärden ska genomföras. Starlink skulle i så fall kunna assistera med bildöverföringen från rymdfärjan till vr-headsets.

Elon Musk utesluter inte heller att han personligen följer med på månfärden. Under den presskonferens där Space X presenterade månresenären Yusaku Maezawa sa Musk:

– Om jag ska åka med? Det är jag inte säker på. Han [Maezawa] föreslog att jag kanske skulle hänga med. Jag vet inte.

– Jo, snälla, snälla, avbröt Yusaku Maezawa.

– Okej. Kanske kommer vi båda att vara ombord, svarade Musk, enligt sajten Business Insider, som tillägger att det inte gick att avgöra om Musk bara skämtade.

Peter Ottsjö

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer