Elektrisk betong ger isfria vägar

2016-01-26 07:08  

TEKNIKSVEPET. Nya beståndsdelar gör betong elektrisk. Läs ett urval av de senaste tekniknyheterna här.

Målet är att få säkrare vägar med betong som leder elektricitet så bra att den smälter snö och is. Forskarna vid Nebraska-Lincolns universitet berättar mer om de beståndsdelar de lägger till i betongen på Phys.org.

 

Om USA byggde ett nytt elnät skulle landet kunna minska sina koldioxidutsläpp från elproduktion med 78 procent, visar en ny studie. Läs mer i Smithsonianmag.

 

Kolla in led-lampan som drivs med ett stearinljus, tipsar Ubergizmo.

 

Samsungs parterskap med filmfestivalen Sundance leder fram till att företaget startar en egen filmstudio helt inriktad på virtual reality, rapporterar Stuff Middle East.

 

Har du lite svårt att komma ihåg uppgifter och hålla vad du lovat? Microsofts digitala assistent Cortana kommer att tvinga dig, meddelar Gizmodo.

 

Det ryktas att HTC presenterar sin smarta klocka i april, skriver Stuff.

 

Akta dig för sajten crashsafari.com, den kommer såsom namnet antyder att crasha din iPhone om du har en hyfsat ny och ett hyfsat uppdaterat operativsystem, tipsar Huffington Post Tech. Även en Samsung-telefon med Chrome fick lite problem, men kraschade inte totalt. Och ja, de har testat...

   

Gilla Ny Teknik på Facebook

  

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

 

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt