Einsteins privata brev under klubban

2015-06-11 16:42  
Albert Einstein

27 privata brev, skrivna av Albert Einstein, ska säljas på auktion i Kalifornien. Breven väntas ha ett sammanlagt värde av runt 4–8 miljoner kronor.

– De här föremålen hör till de viktigaste jag någonsin hanterat. Det här är inte som en autograf av Babe Ruth eller ett signerat fotografi av Marilyn Monroe. Dessa föremål har ett historiskt värde, säger Joseph Maddalena på auktionsfirman Profiles in History.

I ett brev till en 70-årsfirande släkting beskriver vetenskapsgeniet hur den ångmaskin släktingen gav honom i barndomen födde ett livslångt intresse för vetenskap.

I ett annat brev avfärdar Einstein uppfattningen om att han saknade gudstro: ”Du kan kalla mig agnostiker, men jag delar inte korstågsandan hos professionella ateister... Jag föredrar en ödmjuk attityd som står i samklang med vår bristande intellektuella förståelse av naturen och vårt eget väsen”, skriver Einstein.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

 

Mer om: Albert Einstein

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer