Drönare skapar 3d-modell av universitetssjukhus

2017-07-07 07:00  

Med start på lördag kartlägger en drönare Universitetssjukhuset i Linköping med målet att skapa en 3d-modell inför kommande ombyggnader.

Flygningarna genomförs av företaget Spotscale som tidigare bland annat rönt uppmärksamhet för en 3d-modell av Norrköpingsindustriområde. Flygningarna sker i samarbete med Sjukhusets projektgrupp för framtidens sjukhusbygge.

Läs mer: Svenska spotscale bakom världens största 3d-karta av stadsdel

Drönaren ska fotografera gator och byggnader med start på lördag den 8 juli och till och med den 31 juli.

– Med bildmaterialet byggs en tredimensionell modell som blir ett bra hjälpmedel att ta beslut om framtida byggnader på området. Patienterna och sjukvården kommer inte att påverkas av flygningarna, säger Stefan Fredriksson, fastighetsutvecklingschef i Region Östergötland, i ett pressmeddelande.

Fotograferingen har beviljats av länsstyrelsen.

– Det här är det största sjukhusfotograferingsprojekt som genomförts, där drönaren kommer att dokumentera hela sjukhusområdet från alla vinklar och vrår, säger Ludvig Emgård, Spotscale och betonar att personer som eventuellt skulle fastna på bild får sina ansikten utsuddade.

Johan Kristensson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer