Innovation

De kan pressa ned priset på odlat kött

Future Meat Technologies gör odlat kött. Här jämförs odlad kyckling (i botten) med konventionell kyckling (den övre). Foto: Dudi Moskovitz/Future Meat Technologies
Så här ska Future Meat Technologies nya pilotanläggning se ut, med kapacitet för upp till 2 000 kilo odlat kött i månaden. Foto: Dudi Moskovitz/Future Meat Technologies
Future Meat Technologies vill kommersialisera odlad kyckling, biff, lamm och fläsk. Foto: Dudi Moskovitz/Future Meat Technologies

Det största hindret för att kommersialisera odlat kött har varit priset. Men Future Meat Technologies menar att de snart kan tillverka en slaktfri biff för drygt 200 kronor kilot.

Publicerad

Den första hamburgaren på odlat kött presenterades 2013 och beräknas ha kostat drygt 2,5 miljoner kronor att tillverka. Att få ned priset har varit den största utmaningen för bolagen som vill kommersialisera ett slaktfritt kött.

Men nu berättar israeliska Future Meat Technologies att de har tagit in motsvarande drygt 140 miljoner svenska kronor för att bygga sin första pilotanläggning. I och med detta ska de kunna sänka priset på det odlade köttet rejält.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här