Innovation

Då kan du köpa labb-odlat kött i affären

Snart blir kött ”slaktfritt” – i varje fall om du köper från Mosa Meat. Det holländska företaget har fått finansiering för att starta kommersiell produktion av laboratorie-odlat kött. Målet är att få ut det på marknaden 2021.

Publicerad

För fem år sedan nåddes en milstolpe vid universitetet i Maastricht. Man hade lyckats odla fram ett syntetiskt kött – som under ceremoni stektes upp och åts som hamburgare. Men även om man visade att det gick, kostade burgaren runt 325 000 dollar. En prislapp som gjorde att det inte var möjligt att producera köttet kommersiellt.

Men snart kan det så kallade in vitro-köttet vara här. Detta då Mosa Meat, en avknoppning från universitetet har fått finansiering för att bygga en pilotfabrik för produktion.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här