Premium

Burger King storsatsar på genetiskt framställda hamburgaren

Den ”omöjliga burgaren” gör succé i USA. Den sägs smaka precis som kött – tack vare en släkting till hemoglobin.

Publicerad

Köttfria produkter som smakar som kött har väntat länge på sitt stora genombrott. Nu tycks det dock vara här: snabbmatskedjan Burger King ska lansera sin köttfria burgare i samtliga 7200 restauranger i USA senare i år. Ett inledande test i staden Saint Louis har nämligen gett mersmak. ”Det har överträffat våra förväntningar”, skriver Burger King i ett pressmeddelande, rapporterat av Vox.

Bakom hamburgaren står det Bill Gates-backade startupbolaget Impossible Foods. Ända sedan det grundades 2011 har företagets mål varit att framställa en icke-animalisk produkt som smakar och känns precis vanligt kött.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här