Innovation

Bryggkaffe skyddar mot typ 2-diabetes

Foto: Pixabay

Bryggkaffe – men inte kokkaffe – skyddar mot typ 2-diabetes. Efter att ha analyserat markörer i blodet kan nu forskarna se var skyddseffekten kommer ifrån.

Publicerad

Det är forskare vid Umeå universitet och Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg som nu kan visa att kaffets bryggmetod påverkar risken att drabbas av typ 2-diabetes.

– Det är en ganska stor effekt, säger Rikard Landberg, professor i livsmedelsvetenskap vid Chalmers, till TT.

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här