Innovation

Beyond Meat och KFC testar växtbaserad ”kyckling”

Trenden håller i sig. Efter köttfria, köttliknande burgare ska Beyond Meat tillsammans med KFC nu testa växtbaserade, kycklingliknande produkter.

Publicerad

De köttliknande, helt köttfria alternativen har vuxit explosionsartat i popularitet det senaste året och Kalifornien-baserade Beyond Meat är en av de mest hajpade tillverkarna av det växtbaserade ”köttet”.

Nu meddelar foodtech-bolaget att de tillsammans med KFC ska testa ”friterade växtbaserade nuggets och benfria vingar” i en av snabbmatskedjans restauranger i Atlanta, huvudstad i delstaten Georgia, berättar Bloomberg News.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här