Beyond Meat och KFC testar växtbaserad ”kyckling”

2019-08-27 10:20  

Trenden håller i sig. Efter köttfria, köttliknande burgare ska Beyond Meat tillsammans med KFC nu testa växtbaserade, kycklingliknande produkter.

De köttliknande, helt köttfria alternativen har vuxit explosionsartat i popularitet det senaste året och Kalifornien-baserade Beyond Meat är en av de mest hajpade tillverkarna av det växtbaserade ”köttet”.

Nu meddelar foodtech-bolaget att de tillsammans med KFC ska testa ”friterade växtbaserade nuggets och benfria vingar” i en av snabbmatskedjans restauranger i Atlanta, huvudstad i delstaten Georgia, berättar Bloomberg News.

Kunderna som besöker restaurangen kommer att få provsmaka ”Beyond Fried Chicken” för att ge feedback om produkten. Om kunderna gillar vad de har ätit kan det bli en bredare satsning på kycklingfria, kycklingliknande produkter på KFC.

Läs mer: Nu tar köttliknande alternativen fart: ”Det här är bara början”

I en pressrelease uppger KFC att det kycklingfria alternativet ska smaka precis som de kycklingbaserade. Men vad den alternativa produkten egentligen innehåller och hur den tillverkas framgår inte.

En av de mest uppmärksammade icke-animaliska burgarna som ska smaka och kännas precis som kött görs av Bill Gates-backade Impossible Foods. Bolaget använder leghemoglobin från sojabönor och genmodifierad jäst för att få burgaren att ”blöda” likt en riktig köttbit.

Ania Obminska

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer