Autonoma drönare kan landa på rullande bil

2016-01-20 07:20  

TEKNIKSVEPET. Drönaren fixar landning på bil i full fart. Läs ett urval av de senaste tekniknyheterna här.

Autonoma drönare kan landa på en bil i rörelse. Jodå, kolla in filmen från forskarna vid German Aerospace Center här ovanför och läs mer hos Gizmodo.

 

Lyssna på hjärtljud på håll och i realtid, utan att behöva placera ut sensorer på kroppen. Japanska forskare från Kyotos universitet, som nu presenterar tekniken på forskningssajten Phys.org, har samarbetat med Panasonic.

 

Minecrafts nya utbildningsversion MinecraftEdu ska sudda ut gränsen mellan spel och utbildning, rapporterade vi i Ny Teknik i går. I det här Youtubeklippet kan du se vad lärare tycker om det hela.

 

Huaweis nya "phablet" Mate 8 har löjligt bra batteritid, men är samtligt löjligt dyr, tycker Mashable som tittat närmare på nykomlingen.

 

Är du intresserad av smala filmer? Vi har i tidigare Tekniksvep berättat om Netflix dolda kategorier för oss filmnördar och nu finns Super Browse för att faktiskt hitta just dessa på ett enkelt sätt, skriver Mashable. Den rapporteras funka i Chrome och Firefox.

 

Däremot gör Netflix det svårare att surfa in på andra länders filmutbud, för den som klurat ut den möjligheten. Läs mer hos Huffington Post Tech.

 

Och så något mer för kulturintresserade: Tates moderna konstmuseum i London öppnar en utställning som bygger på Instagraminlägg, skriver International Business Times.

   

Gilla Ny Teknik på Facebook

  

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt