Autonom bajsplockare kan hålla parker rena

2019-12-18 10:45  
Teamet på Beetl som har utvecklat roboten. Foto: Beetl

Deras robot använder datorseende och bildanalys i realtid för att leta upp och identifiera hundarnas högar. Sedan skopas bajset upp av maskinen.

Att plocka upp efter sitt husdjur tillhör hundägandets baksida, men nu kommer en teknisk lösning som ger jyckar och dess ägare carte blanche i parken – utan ljumna paket i kappfickan.

Beetl Robotics har utvecklat ”the Robotic Pooper Scooper” – en autonom robot som med hjälp av sin framåtriktade kamera letar upp och tar hand om hundbajs. För att identifiera avföringen använder den datorseende och mjukvara för bildanalys i realtid.

Läs mer: Brittiska spindelroboten ska utforska månen

När den har identifierat ett objekt så placerar sig roboten ovanför högen och plockar upp den med en mekanisk skopa, och bajset samlas i en låda inuti roboten. Via kameran kan ägaren skapa gränser längs gräsmattan som maskinen sedan arbetar innanför.

Uppkopplad mot ett molnnätverk kan ai:n lära sig nya uppgifter som har tagits fram av Beetl-teamet. Maskinen finns ännu inte på marknaden, utan genomgår fortfarande tester. Det skriver Interesting Engineering.

John Edgren

Mer om: Robot

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer