Annie Lööf sågar regeringens Innovationsråd

2015-02-24 12:52  
”Inget innovationsråd i världen kan ersätta goda näringsvillkor”, skriver Annie Lööf. Foto: TT

”Stefan Löfven behöver inget Innovationsråd, han behöver göra verklighet av det näringslivet efterfrågar här och nu”, hälsar den förra näringsministern.

Statsministern har presenterat sitt nya Innovationsråd, som ska bidra till att utveckla Sverige som innovationsland och stärka konkurrenskraften.

Under sin tid som centerpartistisk näringsminister var även Annie Lööf engagerad i innovationsfrågor. Bland annat tog hon initiativ till en Vinnovaledd pilotsatsning inom strategiska innovationsområden, och deltog i de så kallade Industrisamtalen mellan stat, fack och näringsliv.

”Våra gemensamma slutsatser presenterades i fjol. Stefan Löfven borde kort och gott göra verklighet av de konkreta förslag som presenterades då”, skriver Annie Lööf i ett mejl till Ny Teknik.

I stället riskerar Innovationsrådet, enligt Annie Lööf, att ”fungera som en ursäkt för Löfvén att inte genomföra de reformer näringslivet har pekat på i flera år.”

Annie Lööf understryker att näringslivet behöver ”enkla regler, fungerande arbetsförmedling och låga kostnader att anställa”, och att ingen behöver ett Innovationsråd för att inse detta.

”Stefan Löfven kan starta det ena rådet efter det andra. Men så länge som den politik han driver minskar mängden jobb och försämrar företagens konkurrenskraft kommer det inte att göra någon skillnad”, avslutar den förra näringsministern.

Tommy Harnesk

Mer om: Innovationsråd

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer