Allt vi vet om Apples Iphone 8

2017-09-12 10:00  

Som vanligt spekuleras mycket inför Apples släpp av nya telefoner. Iphone 8 är inget undantag. Här samlar vi de hetaste ryktena om flaggskeppstelefonen Iphone 8.

2017-09-12

Snart dags för nästa Iphone. I kväll klockan 19:00 drar Apple igång ett stort jippo i Steve Jobs Theatre på bolagets nybyggda campus i Cupertino, en av städerna i "Silicon Valley".

Lanseringsevenemanget  väntas innebära några av de största nyheterna för Iphone-serien sedan den första telefonen visades upp 2007.

  • Enligt de senaste ryktena planerar Apple att visa upp tre modeller under tisdagskvällen: Iphone X, Iphone 8 och Iphone 8 Plus.
  • Iphone X ser ut att bli den modell som innehåller flest nyheter. Bland annat spekuleras det i att telefonen kommer att ha en skärm som täcker nästan hela framsidan - precis som på Samsungs och LGs senaste toppmodeller Galaxy S8 och V30.
  • Kvällen kan också komma bjuda på fler nyheter, enligt ihärdiga rykten. Förutom en trio av telefoner kan Apple nämligen också komma att lansera  en 4g-version av smartklockan Apple Watch, samt en uppdaterad Apple Tv.

2017-09-11

Jätteläcka i helgen. En Golden Master-version av Ios 11 kom ut där bland andra 9to5mac har skrivet en hel del intressant information om telefonen.

Bland annat har Steven Troughton-Smith upptäckt vad de nya modellerna kan komma att heta: Iphone 8, Iphone 8 Plus och Iphone X.

Nätet kokar av rykten om vilken design som Iphone X ska få. Nu kan firmware - fast programvara på svenska - som har upptäckts i Golden Master-versionen av Ios 11 ha avslöjat hur Apples nästa toppmodell ser ut.

Ur programvaran har det nämligen kunnats grävas fram en app-ikon som visar en telefon med en skärm som täcker nästan hela framsidan. Skärmpanelen, som sägs vara 5,8 tum stor, ser ut att ha en smal, svart list i övre hörnet där kamera och andra sensorer förmodligen är placerade, skriver Macworld.

I och med fjolårets lansering av Iphone 7 togs den klassiska hörlursporten bort. Den nya designen innebär med största sannolikhet att det är dags att säga hej då till hemknappen, i alla fall på Iphone X.

Enligt Ming-Chi Kuo, analytiker på KGI Securities, ska X-modellen släppas i tre färger: silver, svart och guld i kopparton. Framsidan ska dock gå i svart på alla tre färgval, enligt Kou.

Face ID ser ut att bli det officiella namnet på Apples nya teknik för inloggning, vilken troligen också kommer ersätta Touch ID. En video i Ios 11 visar hur ansiktsskanningen kommer gå till, videon tyder också på att det rör sig om en 3D-kamera.

via GIPHY

Trådlös laddning i Iphone 8? Utvecklaren Guilherme Rambo har varit involverad i flera läckor av den nya telefonen. Nu har han grävt runt i ios-11 läckan och hittat en intressant kodsnutt som visar att telefonen kan komma med trådlös laddning. Samma kodrad har dock inte hittats i GM-versionen.

Hemknappen ser ut att bli en "homebar". Även om knappen försvinner så verkar det som att Iphone 8 ändå kommer få ett funktionsområde längst ner. Enligt sajten Macrumors så kommer man åt hemskärmen med ett svep nerifrån och upp. Siri och Apple pay aktiveras med en sidoknapp.

2017-09-08

Produktionsproblem kan ge en inledande brist på kommande telefonen Iphone 8. Källor till WSJ hävdar att problemen i produktionen uppstod tidigt i processen och ska ha sinkat arbetet med en månad. Varken Apple eller Foxconn, som står för produktionen, har velat kommentera uppgifterna.

Ingen fingeravtryckssensor i Iphone 8? Det tidigare ryktet bekräftas nu av källor till Wall Street Journal. Enligt tidningen ska Apple nu helt förlita sig på ansiktsigenkänning för att låsa upp telefonen. Den här vägen ska Apple ha valt att gå efter att man har misslyckats med att få en fingeravtryckssensor att fungera under skärmglaset.

2017-09-06

Ett skepp kommer lastat. Nu ska första sändningen av Iphone 8 vara på väg mot USA, det visar smygtagna bilder från Kina.

Sajten Mydrivers har publicerat bilder som påstås visa det första lasten med nya enheter.

Det kommer att kosta dig en hel del om du vill köpa dig en Iphone 8. Inte för att Iphones har en historia av att vara billiga, men den här nya enheten kommer enligt rykten att bli den dyraste hittills. Enligt Fast Company kommer priset troligen hamna strax över 1000 dollar.

2017-09-04

Siri väntas ta stora steg. Rykten gör gällande att Apple planerar att ge den digitala assistenten Siri en huvudroll i kommande Iphone 8. Med den nya mjukvaran väntas Siri lära sig mer om människor och dela med sig av informationen i andra Siri-aktiva-enheter, skriver Independent.

2017-08-31

Ingen hemknapp i nästa Iphone? Inte ens en virtuell? Nej enligt källor till Bloomberg kommer sättet att navigera en Iphone med kommande modellen Iphone 8 att förändras stort. Istället uppges gester ersätta en stor del av navigationen. Apple kommer att presentera sin nya flaggskeppstelefon den 12 september, enligt uppgifter.

2017-08-30

Du skaffar en Iphone, sedan en Mac, sedan alla de där snajdiga tjänsterna som erbjuds och sen... Så här jobbar Apple för att genom nya partnerskap behålla dig kvar i sitt ekosystem av tjänster och teknik, rapporterar Bgr.com.

Snart ska Tim Cook presentera Apples nyheter. Företaget meddelar att man anordnar ett event tisdagen den 12 september, vilket är ett datum som det har ryktats om en tid nu. Då kommer givetvis Iphone 8 att presenteras.

2017-08-24

Apple har ännu inte offentliggjort vilket datum som presentationen av teknikjättens nya Iphones ska hållas.

Sajten Mac4ever påstår sig däremot ha fått information från flera europeiska operatörer att datumet då presentationen ska genomföras är den 12 september.

Enligt samma sajt uppges Iphone 8 ha en försäljningsstart på fredagen veckan efter eventet. Det betyder att den kan vara tillgänglig från den 22 september.

2017-08-08

Läcka sägs vara Iphone 8-kamera. Enligt rykten är ansiktsigenkänning det nya svarta för Apples framtida telefoner. Slashleaks menar nu att själva kameramodulen som ska styra detta har läckt.

null

null

2017-08-02

Så blir designen i Iphone 8. Apple uppges själva, omedvetet, ha bekräftat grunddesignen för efterlängtade telefonen Iphone 8. Steve Troughton-Smith har kollat runt i koden i mjukvaran för Homepod, det vill säga Apples kommande smarta högtalare. I koden påstår han sig ha hittat vad som kan vara den definitiva designen hos Iphone 8.

Enligt Troughton-Smith så kommer enheten att komma utrustad med en skärm med en storlek på 5,15 tum och som har en upplösning på 2436 x 1.125 pixlar.

2017-08-01

Ladda utan sladd? Enligt läckor till 9to5mac ska kommande Iphones komma med trådlös laddning.

Viktor Ågren

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt