Airbag för cyklister återkallas

2012-02-23 10:15  

Företaget Hövding i Malmö återkallar alla sålda cykelhjälmar på grund av problem med dragkedjan rapporterar Sydsvenskan i dag.

Hövdings nya cykelhjälm började säljas på Designtorget i november förra året. Den bärs som en krage om halsen och vid en olycka blåser den upp sig som en huva runt huvudet.

I veckan har Hövding kontaktat alla sina kunder och vett dem skicka tillbaka kragen sedan ett fall inträffat där dragkedjan gått upp vid en olycka. Företaget har konstaterat att det rör sig om ett konstruktionsfel. Ingen ska dock ha skadats vid olyckan. Det rapporterar Sydsvenskan i dag.

– Alla som skickar in sin Hövding till oss kommer att få en ny. Det känns väldigt tråkigt att folk måste cykla i trafiken utan den i några veckor, men tur i oturen att det inte är någon vidare cykelsäsong just nu, säger Anna Haupt, en av företagets två grundare till Sydsvenskan.

Det är inte känt hur många cykelhjälmar som hittills sålts.

Hövding har sedan lanseringen vid tekniska mässan 2010 fått stor uppmärksamhet för sin airbag för cyklister. I höstas blev företaget en av vinnarna i den prestigefyllda designtävlingen Index Awards.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer