Affärssystem i klockan

2014-06-30 05:30  
I ett pilotprojekt testar IFS att skicka uppdateringar från affärssystemet till en smart klocka. Foto: IFS

En blick på armen visar att en viktig order är försenad. Linköpingsföretaget IFS testar uppdateringar av affärssystemet i en smart klocka.

IFS utvecklar och säljer affärssystemet IFS Applications. Sedan länge kan kunderna få information från systemet i mobiler och läsplattor. Nu tas nästa steg. I ett pilotprojekt testar IFS att skicka uppdateringar till en smart klocka. Det kan gälla status för en betalning, ett projekt eller en order.

– Blir smarta klockor och annan teknik du bär på kroppen en hit så tror vi på ett stort sug från våra kunder på den här typen av tjänster, säger David Andersson, chef för IFS Labs.

Han ser flera fördelar med att få viktiga nyheter på armen. Det går snabbt att slänga en blick på armen även om händerna är upptagna med annat eller om de är smutsiga.

– På ett möte är det också mindre påträngande att vrida lite på armen jämfört med att ta fram mobilen, säger David Andersson.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer